Monday, April 21, 2014

Belgian Banker, Wife, Nephew (9) Murdered "Vermoorde bankdirecteur werd eerder al bedreigd"

UPDATE De schietpartij in Visé die vrijdagavond drie doden eiste, leek op een ware executie. De bankdirecteur en zijn vrouw werden in koelen bloede doodgeschoten en ook het petekindje van de vrouw werd door een of meerdere daders koudweg vermoord. Het koppel werkte allebei in de bankwereld en was graag gezien in de buurt. speurders van de federale gerechtelijke politie van Luik momenteel de piste van een financieel geschil.
Benoît Philippens, zijn echtgenote Carol Haid - beiden 37 - en de negenjarige Esteban C., het metekind van de vrouw, werden van dichtbij doodgeschoten met een automatisch 9mm-pistool. Philippens was bankdirecteur van een filiaal van BNP Paribas Fortis in Ans. Naar verluidt zou hij een tijd terug bedreigingen hebben gekregen van een klant die hij aan de deur had gezet. Philippens had ten gevolge van een herstructurering ook personeel moeten ontslaan.

De drie slachtoffers waren vrijdag gaan eten met de ouders van de kleine Esteban. De jongen had gevraagd om te mogen slapen bij zijn meter. Het zou de eerste keer geweest zijn dat hij dat deed. Philippens kreeg een kogel in het hoofd en één in de buik. Zijn vrouw werd getroffen door drie kogels in de rug. De jongen werd geraakt door één kogel.

Het onderzoek spitst zich momenteel toe op de bankwereld, waar zowel Benoît als Carol in tewerkgesteld waren. Ook een vriend van het koppel denkt dat de politie het daar moet zoeken. "Ik ken Benoît al 15 jaar. Hij werkte eerst in het agentschap in Ans, daarna werd hij directeur van twee andere kantoren en uiteindelijk keerde hij terug naar Ans. Maar het agentschap was ondertussen fel veranderd."

"Niet zozeer op vlak van personeel, maar vooral de klanten waren anders. Hij heeft echt orde op zaken moeten stellen. Zes maanden geleden vertelde hij me dat hij een zware aanvaring had gehad met een buitenlandse klant die dacht dat hij zich alles kon veroorloven. Hij heeft de klant in het bijzijn van iedereen aan de deur gezet en die heeft toen bedreigingen geuit. Ik zeg niet dat dit iets met zijn dood te maken heeft natuurlijk, maar het is om aan te tonen dat de bankwereld niet altijd even makkelijk is."

No comments:

Post a Comment